Mihai Coteț: „Isteriile PSD ne lasă cât se poate de reci!”

0

Mihai Coteț, președinte PNL Pitești, a reacționat pe pagina personală de Facebook în urma comunicatului PSD Argeș susținând că evenimentul „Contezi” a fost organizat de două organizații nonguvernamentale, iar partidele politice sau ISJ Argeș nu au avut nicio legătura cu acesta. De asemenea, liberalul a spus că scopul evenimentului l-a reprezentat intermedierea de întâlniri între elevi și speakeri care au o experiență profesională și de viață notabile. Vă prezentăm mai jos postarea integrală a lui Mihai Coteț:

„Am luat la cunoștință comunicatul PSD Argeș prin intermediul căruia era cerută demiterea inspectorului general adjunct al IȘJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu. Doar câteva observații pe marginea mizeriei plină de etichete precum ,,obscen” sau  ,,abject”, o mizerie redactată folosind același limbaj suburban cu care ne-au obișnuit social-democrații și flașnetele de partid.

În primul rând, evenimentul a fost organizat de două ONG-uri (nu de către Inspectoratul Școlar Argeș și nici de către Primăria Pitești!). Este vorba de Asociația Generală a Profesorilor de Limba Franceză Argeș-ASFRAN care a organizat Conferințele Contezi – ediția I, concept adus în Argeș de Adriana Săftoiu. Acesteia i s-a alăturat și Asociația Copiilor Inteligenți.

Scopul evenimentului l-a reprezentat intermedierea de întâlniri între elevi și speakeri care au o experiență profesională și de viață notabile. Toni Grecu și Cătălina Grama (Jojo) au fost invitații primei conferințe. S-au pus multe întrebări. S-a vorbit de la suflet la suflet. Două ore s-au dovedit a fi insuficiente, semn că este mare nevoie de astfel de evenimente autentice, fără copiii aduși cu forța, cu ordin de la partid, pe la cămine culturale, inaugurări de obiective sau capete de pod.

S-a imputat prezența mai multor membrii PNL la acest eveniment. Hai să vedem! Adriana Săftoiu activează în zona societății civile și a ONG-urilor de foarte mulți ani, încă dinainte de a fi angrenată în politică, în calitate de consultant sau de purtător de cuvânt.

În al doilea rând, prezențele Cătălinei Dumitrașcu și ale Alinei Manea la un eveniment care are în centrul lui elevii și educația sunt cât se poate de firești. În cazul în care pesediștii nu au aflat încă, profesia doamnelor este aceea de cadru didactic. Ba chiar sunt profesori de referință în învățământul argeșean, oameni extrem de implicați și promotori a numeroase acțiuni din sfera educației.

În al treilea rând, prezența Alinei Gorghiu, al doilea om în stat, în definitiv, a fost mai mult decât onorantă. Elevii i-au cerut sfaturi de carieră și au vrut să știe inclusiv cum a reușit o femeie să pătrundă într-o lume plină de misogini, cam ca aceia din PSD, care compun comunicate de presă în care umilesc invariabil femeile care au reușit pe propriile picioare.

Nu în ultimul rând, prezența mea a venit ca răspuns la o invitație primită din partea organizatorilor. Ceea ce nu știu cei din PSD, pentru că ei au lâncezit toată viața lor pe banii noștri, este că încă dinainte de a intra în politică am fost implicat activ în zona asta, în calitate de speaker, de sponsor, de părinte, de cetățean interesat în mod real de problematica tinerilor și a comunității în care trăiesc. Faptul că am intrat în politică nu are de ce să mă oprească din a face ceea ce făceam în mod uzual. Din contră! Ca atare, dragilor, încercați să vă obișnuiți cu ideea. Nu toți politicienii sunt niște bugetofagi blazați, uitați cu fundul prin birouri sau înșirați ca pe mărgea la tăieri de panglicuțe.

Obișnuiți doar cu statutul de bugetari, pesediștii nu pot înțelege că pe lumea aceasta există oameni care au o profesie, o carieră, un business, o preocupare în afara partidul din care fac parte. Domnilor și doamnelor din PSD, oamenii nu pot fi definiți de sigla de partid și nu trebuie să înceteze să devină cetățeni implicați doar pentru că au o opțiune politică.

Fac un apel și către primarul PSD să se oprească din a mai amenința directorii de școli. A făcut-o încă o dată în urma acestui eveniment și nu este prima oară. Până la acest moment, doar din ceea ce cunosc eu, patru directori de școală s-au plâns că au fost amenințați public sau personal. Domnule vătaf PSD, rezumați-vă la atribuțiile pe care vi le conferă funcția!

În concluzie, isteriile PSD ne lasă cât se poate de reci. Golăneala, grosolănia, intimidarea, misoginismul nu mai funcționează. Uitați-vă la calendar, suntem în 2022! Oamenii au și alte preocupări decât să lucreze la stat și să stea drepți în fața unor șefuleți de partid pe care oricum îi înjură imediat ce întorc cefele.

La final aș vrea să felicit din tot sufletul organizatorii! A fost o întâlnire emoționantă pentru toată lumea. Ne cerem noi scuze pentru mizeriile infantile ale tovarășilor și promitem să răspundem prezent și la următoarea ediție”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata