ziarobiectiv.ro

Mihai Coteț: „Nu vrem ca Pădurea Trivale să fie un alt doilea FC Argeș!”

0

Liberalii piteșteni merg mai departe cu organizarea unui referendum prin care locuitorii să fie întrebați ce vor pentru Pădurea Trivale: arie protejată sau pădure-parc. Mihai Coteț, președinte PNL Pitești, a declarat că, în urma declarațiilor din partea „puterii” din Consiliul Local prin care fac lobby pentru pădure parc, deși în campanie s-a promis arie protejată, este imperios necesar organizarea acestui referendum.

„De ce considerăm no că referendumul se impune în această sistuație? De 13 ani s-a lucrat pentru declararea Pădurii Trivale în arie protejată. Primarul a dat ordin pe unitate și au declarat cp nu au știut ce au votat. Primarul PSD și consilierii lui au promis în campania electorală că vor face arie protejată. Întrebarea este de câte ori au votat în necunoștință de cauză. Hotărârea declarării în pădure parc s-a făcut fără parcurgerea tuturor pașilor. În cinci ani vom pierde alte sute de hectare. Trebuie să ne întoarcem la oameni. Pădurea nu este a primarului, ci a piteștenilor.

A fost oportun să fie mințiți piteștenii în campania electorală?

S-au spus că nu este oportun. Dar a fost oportun să fie mințiți piteștenii în campania electorală? S-a spus că oamenii primarului au votat deja și este prea târziu. Deci, piteștenii nu au dreptul de a spune nimic. De aceea noi am contestat această decizie.

S-a spus că există posibilitatea să nu fie întrunit cvorumul. S-a spus că acest referendumul costă. Costă mai mult ca riscul să pierdem alte sute de hectare? Costă mai mult decât WC-ul de 400.000 euro. S-a spus că subiectul este folosit pentru capital politic. Ei vor pădure parc pentru ca privații să pună mâna pe pădure. S-a spus că piteștenii nu sunt pregătiți să voteze în cunotință de cauză. Dacă primarul a votat în necunoștință de cauză… S-a spus că nu vor vota niciodată ca pădurea să fie proprietatea Bucureștiului. Adică să nu se numească un custode. Interesele financiare sunt mult prea mari. Au spus că trebuie să protejăm fauna și flora pentru că sunt mai importate decât oamenii.

În concluzie, mergem mai departe cu referendumul pentru că nu vrem ca Pădurea Trivale să fie un alt doilea FC Argeș” a declarat Mihai Coteț.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata