Mihai Coteț: „Vrem să ajutăm administrația de la Pitești să facă un buget mai bun pentru comunitate!”

0

Seara trecută a avut loc ședința Biroului Permanent Local al PNL Pitești. Principalul subiect l-a constituit Bugetul Municipiului Pitești, care urmează a fi supus votului în Consiliul Local, în data de 31 ianuarie. 

„Vrem să ajutăm administrația de la Pitești să facă un buget mai bun pentru comunitate. Am votat în BPL lista tuturor amendamentelor pe buget. Obligația noastră de consilieri locali este să preluăm propunerile venite din partea piteștenilor și să le dăm o formă prin proiecte de hotărâri, prin amendamente la bugetul local. Nevoile lor sunt propunerile noastre. Putem îmbunătăți bugetul, nimeni nu trebuie să creadă că doar propunerile unora sunt bune. De aceea reprezentăm toți comunitatea și încercăm să o facem cât mai bine!

Ne dorim ca opțiunile piteștenilor să nu fie ignorate. 

Stimulentul pentru nou-născuți, spre exemplu, se bucură de un sprijin masiv din partea cetățenilor și îl vom susține cu fermitate. Eu am speranța că Executivul piteștean va ține cont de doleanțele piteștenilor, pentru că, în definitiv, agenda cetățeanului trebuie și ea integrată în buget, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, deci despre banul nostru.

Dincolo de acest amendament, astăzi, la ședințele pe Comisii, vom mai face si alte propuneri, toate venite din partea piteștenilor, ca de exemplu:

↗️Studiu fezabilitate pentru spitalul municipal, pentru că nu vrem să ne oprim doar la bune intenții, trebuie să mai facem un pas important înainte;

↗️ Dulapuri pentru școlari. Toți părinții își doresc să le luăm micuților greutatea ghiozdanelor de pe umeri;

↗️,,Primul ghiozdan” – sprijin pentru elevii din Clasa pregătitoare, dar de data aceasta implementat așa cum trebuie;

↗️Premierea elevilor piteșteni cu rezultate la olimpiade naționale și internaționale (locul I-1000 lei, locul II – 700 lei, locul III – 500 lei);

↗️Competiție de Tuning și competiții sportive între licee;

↗️Jocuri PLAYFORM, proiect pilot în școlile ,,Ion Minulescu” și ,,Marin Preda”;

↗️Trenuleț turistic pentru transport de persoane în Pădurea Trivale, cu destinația Grădina Zoologică;

↗️Proiectare loc joacă în zona Turcești;

↗️Studiu fezabilitate sens giratoriu Calea Câmpulung;

↗️Studiu fezabilitate modernizare și reabilitare Strada Victoriei, între Piața Primăriei și Piața Vasile Milea;

↗️Proiectare și asfaltare strada Toma Ghenea (partea neasfaltată);

↗️Studiu fezabilitate reabilitare Strada Turcești;

↗️Reabilitare clădiri istorice;

↗️Aparat de scanare a arborilor

↗️Asfaltare Strada Mateias

↗️Structuri acoperire parcări cu panouri fotovoltaice;

Sunt convins că Bugetul Piteștiului va fi unul mult mai bun și spre folosul tuturor după ce amendamentele piteștenilor vor fi adăugate la forma finală. În definitiv, rolul nostru de consilieri locali este să intermediem relația dintre cetățean și administrația locală. Având în vedere că avem o alianță politică cu USR în Consiliul Local Pitești, vom iniția discuții în vederea stabilirii unei poziții comune.”, a declarat Mihai Coteș. președinte PNL Pitești.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata