Mihai Fifor, ministrul Apărării pentru a doua oară la Câmpulung!

Mihai Fifor, ministrul Apărării pentru a doua oară la Câmpulung! Săptămâna viitoare va avea loc festivitatea oficială de întoarcere a militarilor din Afganistan.

Deocamdată autoritățile locale împreună cu comandantul unității locotenent-colonel Ionuţ Ilinca, nu au finalizat programul festivităților oficiale. Primarul Liviu Țâroiu a declarat pentru Ziarul din Muscel, că va avea loc și o paradă a militarilor prin fața primăriei, pentru că în Piața Jurământului au loc lucrări de reabilitare.

Reamintim faptul că 420 de militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” au fost plecați timp de 6 luni, pentru o misiune de protecţie a Bazei Militare Aeriene din Kandahar, precum şi aceea de instruire şi consiliere a militarilor Armatei Naţionale Afgane.

Rezultatele deosebite obţinute în perioada de pregătire la Câmpulung i-a ajutat pe acești militari să finalizeze cu brio această misiune. A fost declarată misiune îndeplinită, de aceea vine și ministrul Apărării în orașul de la poalele Mateiașului, pentru a doua oară într-un an, o încununare cu succes a unei perioade de efort susţinut, a unei munci de echipă şi a unui sprijin continuu şi necondiţionat din partea familiilor.

Pentru batalion, participarea la această misiune a reprezentat a treia revalidare a pregătirii şi profesionalismului militarilor într-un teatru de operaţii extern şi a locului pe care batalionul îl ocupă în galeria unităţilor de elită din Forţele Terestre ale Armatei României.

În luna ianuarie a acestui an, la sediul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung a avut loc ceremonia de plecare în teatrul de operaţii Afganistan a militarilor care încadrează Batalionul Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”.

Atunci a fost prezent și ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor alături de şeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu Uifăleanu, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, general de brigadă Dorin Ioniţă, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonel Cristian Teglaş precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.