Mihăiţă Ianovschi, concluzii după primul cantonament al formaţiei CS Mioveni „Sunt mulţumit, s-a muncit în credinţă“

CS Mioveni s-a întors vineri seara din cantonamentul de la Sinaia unde s-a pregătit timp de o săptămână. Cu o conducere tehnică nouă, Mihăiţă Ianovschi antrenor principal, Rică Neaga şi Alin Chiţa – secunzi, cu numai şapte jucători din vechiul lot care a retrogradat din Liga I, CS Mioveni are pentru campionatul care va începe la 18 august ca obiectiv principal salvarea de la retrogradare, precum şi formarea unei echipe cu care să fie atacată promovarea în Liga I în sezonul 2013 – 2014. La revenirea de la Sinaia, tânărul antrenor Mihăiţă Ianovschi ne-a vorbit despre situaţia la ora actuală de la echipă.
Cum s-a desfăşurat pregătirea în cantonamentul de la Sinaia?
– A fost o perioadă în care s-a muncit mult şi foarte bine. Este adevărat că pentru jucători a fost extrem de greu, dar nimeni nu s-a abătut de la program şi s-a muncit în credinţă. Personal sunt foarte mulţumit în acest sens.
Este şi vreo nemulţumire?
– Nu o pot numi nemulţumire, ci o dorinţă expresă: ca în două-trei zile să avem la pregătire toţi jucătorii de care mai avem nevoie, şi pe care îi dorim pentru a întări lotul actual pentru campionatul 2012 – 2013.
Până acum în lot sunt ca noutăţi 11 jucători de la Şcoala de Fotbal „Dani Coman“ şi doi, Răuţă şi Ionuţ Stancu. De câţi jucători mai aveţi nevoie şi speraţi să-i aduceţi la echipă?
– În primul rând, a mai şi venit Remus Dănălache, un portar care a promovat în Liga I cu FCM Tg. Mureş şi Voinţa Sibiu. Aşteptăm în aceste zile să vină la CS Mioveni încă patru jucători cu experienţă care să ne ajute în îndeplinirea obiectivului nostru.
„Varianta cu 14 echipe în serie ne-ar dezavantaja foarte mult“
Care sunt cei patru jucători care vor veni la CS Mioveni?
– Nu pot să le dau numele, dar îi aşteptăm să vină până miercuri pentru a intra imediat în programul de pregătire al echipei. Trebuie să consolidăm relaţiile de joc, să aşezăm în teren echipa, s-o omogenizăm, şi jucătorii să se cunoască cât mai bine între ei. Altfel nu se poate. De aceea vom juca şi multe meciuri de pregătire.
Programul campionatului n-a fost încă stabilit…
– … N-a fost stabilit pentru că nu se ştie la această oră câte echipe se vor înscrie! Este o incertitudine totală pentru că mai multe cluburi au o situaţie financiară precară. De aceea a mai fost dată încă o săptămână de răgaz pentru înscriere în Liga a II-a şi a III-a.
Este o variantă ca seriile din Liga a II-a să fie alcătuite din numai 14 echipe?
– Da, este o variantă. Pe noi ne-ar dezavantaja foarte mult; fiind numai 26 de meciuri, 13 în tur şi tot atâtea în retur, deci puncte mai puţine puse în joc, noi, care plecăm cu un handicap de 13 puncte avem şanse mai puţine de a remonta această diferenţă…
„Vom începe în forţă“
La 26 de meciuri, 13 puncte de recuperat sunt foarte multe. Alta era situaţia cu 30 de meciuri.
– Sigur că da. Ne făcusem şi un plan în acest sens. În tur să recuperăm şapte puncte, şi alte şapte în retur. Dar acum, în varianta cu 14 echipe ne va fi extrem de greu. Sper ca până la urmă să se înscrie tot 16 echipe. Noi, CS Mioveni, trebuie să începem în forţă campionatul şi să ţinem un ritm ridicat pentru a surmonta diferenţa de 13 puncte cu care vom porni în noul campionat.
Câte meciuri de pregătire veţi juca până la începutul campionatului?
– Vom juca şapte meciuri, din care unul internaţional. Partidele de pregătire sunt baza de pregătire a campionatului, bază fără de care nu se poate.
„Înţelegerea este ok. Doar Dănuţ Coman trebuie să vină să semneze actele“
S-au semnat actele de colaborare între Şcoala de Fotbal „Dani Coman“ şi clubul CS Mioveni?
– Înţelegerea a fost deja făcută. Mai trebuie să vină în aceste zile Dănuţ Coman doar  pentru a semna actele. Şi în această privinţă nu este nici un fel de problemă.
În numele fotbalului argeşean, al iubitorilor acestui sport, mult succes şi baftă în noul campionat!
– Îţi mulţumesc şi Doamne-ajută!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.