Mii de români din nou în vizorul ANAF!

ANAF introduce, printr-un proiect de ordin, o anexă la Declarația privind impozitul unic pe venit. Vizați sunt cei care obțin venituri nesalariale din mai multe surse.

Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care propune introducerea unei anexe la Declarația unică privind impozitul pe venit, destinată persoanelor care au venituri nesalariale din mai multe surse, provenite din aceeași categorie de venit.

”Anexa  la  Declarația  unică  privind  impozitul pe  venit și  contribuțiile  sociale  datorate de persoanele fizice cuprinde numai secțiunile repetitive referitoare la impozitul pe venit”, arată referatul de aprobare al odinului.

Anexa va fi utilă pentru cei care își depun Declarația unică privind impozitul pe venit la ghișeu, pe format hârtie. Pentru cei care apelează la mijloacele electronice de transmitere la distanță, respectiv ”Spațiul privat virtual (SPV)” sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică, anexa nu își găsesște utilitatea.

Termenul de depunere pentru Declarația unică privind impozitul pe venit este, conform ANAF , 31 iulie 2019, dată până la care trebuie declarate atât situația veniturilor pentru anul anterior (2018), cât și estimarea de venit privind anul în curs – 2019.

Cei care încep să obțină venituri nesalariale impozabile după această dată trebuie să depună declarația în cel mult 30 de zile de de la obținerea lor.

Proiectul se află încă în stadiul de aprobare și, până la adoptarea lui, nu produce efecte pentru cei vizați.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.