Mii de semnături pro grevă în sănătate! Ce spune Doina Fănică?

0

Mii de semnături pro grevă în sănătate! Ce spune Doina Fănică?

Federaţia SANITAS din România a anunţat că a strâns peste 50.000 de semnături pentru declanşarea grevei în sistemul sanitar în luna februarie, nemulțumirile fiind uriașe în rândul tuturor categoriilor din sistem. La nivelul județului Argeș au fost strânse peste 2000 de semnături. Doina Fănică, liderul de sindicat al Sindicatului Sanitas a declarat că, din cei 4200 de membri, peste 70% au semnat pentru declanșarea grevei în sistem.

CITEȘTE ȘI: SUTE DE COPII CU GRIPĂ, RUJEOLĂ, VIROZE LA SPITALUL DE PEDIATRIE DIN PITEȘTI! SITUAȚIA ALARMANTĂ!

Strângerea de semnături a demarat în 18 decembrie în rândul sindicaliştilor SANITAS iar data limită este de 18 ianuarie, data la care se va stabili un calendar de acțiuni în funcție de hotărârea Consiliului Național.

„În luna noiembrie, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a luat hotărârea de a începe mişcări de protest, mergând până la o grevă generală, preconizată undeva la începutul lunii februarie. În acest moment suntem în procedura de strângere de semnături. Pe 18 ianuarie  se va stabili un calendar de acțiuni în funcție de hotărârea Consiliului Național. Nemulțumirea este uriașă în rândul tuturor categoriilor profesionale: medici, asistenți, infirmiere, asistență socială sau personal tesa. Creșterile salariale de 20% anunțate dela 1 ianuarie au rămas doar la nivel declarativ. Au acordat o creștere de 5%. Iar în ceea ce privește deblocarea posturilor, este insuficientă. La nivelul județului Argeș au deblocat doar 26 de posturi în trei spitale și 15 posturi în cadrul DGASPC. Nu știm cum au luat o astfel de decizie, este absolut insuficient. Vrem ca sloganul „Sănătatea, prioritate națională!” să nu mai rămână doar la nivel declarativ. Nu se mai poate continua așa, vorbim despre un deficit mare în ceea ce privește posturile din sistemul de sănătate, suprasolicitare, volum mare de muncă și, nu în ultimul rând, nemulțumiri salariale în rândul tuturor categoriilor profesionale.”, a declarant Doina Fănică, lider sindicat-Sindicatul Sanitas Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata