Ministrul Mediului, avertisment sumbru: „Se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă!”

0

Ministrul Mediului a declarat că oamenii riscă să se trezească cu „ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă!”, în contextul în care tot mai mulți activiști de mediu critică decizia prin care animalele sălbatice să fie împușcate dacă atacă gospodării. În Argeș, fenomenul a luat amploare de câțiva ani, iar recent ministrul condus de Tanczos Barna a adoptat o serie de măsuri prin care, se speră că, urșii nu vor mai fi o problemă în România.

„Pericolul se va generaliza și vor fi afectate comunitățile dar, din păcate, și persoanele care vor fi atacate. În ultimii ani, după ce s-a eliminat complet intervenția umană, statistica arată că numărul județelor în care sunt conflicte om-urs crește și animalele vin spre câmpie.

Dacă nu înțelegem că trebuie luate măsuri și că populația de urs își are habitatul natural în pădure și nu este normal să umplem cu urși și Delta Dunării, și Timișoara și Bucureștiul și Baia Mare, vom ajunge în situația respectivă. Este șocant pentru un bucureștean în momentul în care ajunge ursul în București, dar era previzibil, și acei bucureșteni care au spus că nu trebuie nicio intervenție umană și nu este bine ca ursul să fie împușcat, se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”, a precizat Tanczos Barna.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata