Ministrul Budăi anunță: mai mulți bani la pensie din 2022 pentru câteva categorii de cetățeni!

România și Italia colaborează în vederea sprijinirii cetățenilor români care lucrează în statul partene, astfel încât birocrația în ce privește stagiile de cotizare să fie diminuată. Cele două țări lucrează pentru certificarea şi confirmarea stagiilor de cotizare a cetăţenilor români care lucrează în această ţară, cu scopul de a scurta timpul de aşteptare pentru cei care au dreptul la pensie, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

”Am stabilit foarte clar o cooperare în ceea ce înseamnă certificarea şi confirmarea stagiilor de cotizare a cetăţenilor români care lucrează în Italia şi să lucrăm împreună pentru a scurta cât mai mult acest timp de aşteptare pentru că cetăţenii au dreptul la pensie şi noi trebuie să ne ocupăm cât mai rapid pentru a le deschide acest drept”, a transmis ministrul Budăi.

Mulţi lucrători au întârzieri în recunoaşterea muncii pe care ei au desfăşurat-o în Italia

Ministrul Muncii a anunțat că a purtat discuții în legătură cu înființarea Autorităţii Europene a Muncii. Astfel, cele două state vor participa cu echipe mixte de inspectori în cadrul unor grupuri de lucru comune, gândite să armonizeze politicile în domeniu.

”Am stabilit împreună cu domnul ministru că prin această autoritate echipele noastre mixte de inspectori din Italia şi din România vor participa la grupuri de lucru şi de profesionalizare şi de armonizare a condiţiilor de lucru şi a legilor din Italia şi România, astfel încât la controalele ulterioare mixte care se vor desfăşura bineînţeles şi în România şi în Italia să ne fie mult mai uşor să facem acest lucru”, a mai precizat Marius Budăi, în urma discuției purtate cu omologul italian.

Ministrul Muncii şi Politicilor Sociale din Republica Italiană, Andrea Orlando, a afirmat că la întâlnirea avută cu oficialul român a fost propusă îmbunătăţirea formelor de cooperare în sectorul asigurărilor sociale, pentru că mulţi lucrători au întârzieri în recunoaşterea muncii pe care ei au desfăşurat-o în Italia, în vederea beneficierii de pensie. Oficialul italian a mai spus că această problemă urmează să fie rezolvată în următoarele săptămâni sau luni printr-un act ulterior care să poată fi semnat în Italia.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.