Ministrul Daea a cumpărat țuică de mere și alte bunătăți de la târgul argeșean “Rod cu Spor”

0

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a petrecut mai bine de patru ore la Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale în Argeș, „Rod cu Spor”, unde a vizitat cu răbdare și interes fiecare expozant, s-a oprit la fiecare tarabă, a vorbit cu fiecare producător-comerciant și le-a ascultat acestora păsurile, încercând, chiar, să le găsească unora soluții pe moment.

Însoțit de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, de către deputații Simona Bucura Oprescu și Remus Mihalcea, Daea a vorbit cu expozanții argeșeni, i-a întrebat din ce zone vin și cum au devenit producători de produse tradiționale, i-a întrebat cum fac față acestei perioade ceva mai grele și le-a promis susținere. Aproape peste tot pe unde s-a oprit, ori a degustat vreun produs, ori a cumpărat câte ceva, chiar și țuică de prune și mere. Pentru tot ce a achiziționat, ministrul a plătit cu bani gheață și a primit bon fiscal. La finalul plimbării prin târg, cei care l-au însoțit au concluzionat că nu a fost prea mică suma cheltuită. Petre Daea a replicat că, în mod constant participă la târguri și în mod constant cumpără pentru că acolo găsește produse tradiționale al căror prim susținător este.

Deschiderea oficială a avut loc într-un cadru natural deosebit, la Muzeul Golești vremea fiind deosebită iar invitații la fel.

Au fost prezenți, pe lângă cei amintiți anterior, prefectul Radu Perianu, senatoarea Cristina Stocheci, deputatul Aurel Bălășoiu, primari precum Cristian Gentea (Pitești), Constantin Panțurescu (Curtea de Argeș), Mihai Rachieru (Budeasa), vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, subprefecții Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu, directorul DSV Argeș Sorin Sorescu, directoarea AFIR Argeș, Diana Eftene, directorul Muzeului Golești, Iustin Dejanu și mulți alți iubitori de produse tradiționale românești.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata