Ministrul Educației- anunț de ultim moment despre ce se întâmplă cu anul școlar. „Nu vom mai putea să evităm!”

0

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat recent ce se va întâmpla cu anul școlar și cu examenele naționale în cazul în care greva generală va continua iar profesorii nu se vor întoarce, de marți, la catedră.

CITEȘTE ȘI: LA UN PAS DE TRAGEDIE! COPILĂ DE 10 ANI MUȘCATĂ DE ȘARPE!

„Este momentul ca toți să reușim să prioritizăm copiii, încheierea anului școlar în bune condiții și posibilitatea ca toți elevii, de la clasa a VIII-a până la clasa a XII-a, să poată da examenele naționale. Considerăm că această soluție (majorarea salariilor, n.red.), găsită împreună, de către Guvern și federațiile sindicale, răspunde și nevoii de echitate în sistem, pentru că, pentru debutanți, creșterea este de 25%, pentru celelalte categorii fiind creșteri variabile, dar nu mai mici de 18%. Sunt creșteri importante care arată angajamentul Guvernului pentru ca salarizarea în educație să fie, într-adevăr, motivantă și cred că trebuie să ne gândim cu toții la interesul copiilor.

Perioadă de înscriere pentru Evaluarea Națională are loc între 6 și 9 iunie. În funcție de resursele umane disponibile în fiecare unitate de învățământ, la momentul 6 iunie, vom decide, similar cu perioada de înscriere pentru examenul de bacalaureat, dacă este nevoie să extindem, sau nu, calendarul existent.

Cred că este important de subliniat faptul că Ministerul Educației a făcut tot posibilul astfel încât să se reușească parcurgerea tuturor proceselor educaționale sau recadrarea lor din punct de vedere al calendarului, fără modificarea calendarului examenelor naționale, Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, și mai ales fără prelungirea duratei cursurilor în anul școlar.

„Nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar.”

În cazul în care, în baza tuturor angajamentelor luate de către Guvern, se continuă protestul, nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar. Și cred că nu ne dorim niciunul dintre noi astfel de consecințe. Sunt convinsă că se va putea găsi înțelepciunea și formula pentru ca toți copiii să poată da examenele la timp și pentru a-și putea urma parcursul educațional. Vom afla care este răspunsul cadrelor didactice, după care vom analiza necesitatea, în funcție de resursa umane existentă în sistem, de a reîcadra, din punct de vedere al calendarului, procesul educațional.”, a declarant Ligia Deca.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata