Ministrul Educației-avertisment pentru educatoare! Ce nu au voie să folosească în sala de clasă!

0

Noul ministru al Educației a trimis recent, în toate grădinițele din țară, o scrisoare metodică cu recomandări ferme pentru educatoare. Sunt vizate aspecte care fac referire la sala de clasă și la organizarea activității cu cei mici.

Ministerul Educației transmite clar că televizorul trebuie utilizat cu multă precauție și este recomandat un timp scurt pentru vizionare, sub îndrumarea educatoarei care oferă explicații: „Multe săli de grupă sunt dotate cu televizoare, dar utilizarea acestora trebuie făcută cu multă precauţie şi cu un scop precis. Educatoarea trebuie să planifice, numai dacă este necesar, un timp scurt pentru vizionare, să selecteze un anumit program care vine în acord cu tema activităţilor (un minidocumentar, imagini şi peisaje, un joc educativ).

Este util ca vizionarea programului sau a secvenţei respective să aibă loc cu un grup de copii, sub îndrumarea educatoarei care participă alături de aceştia pentru a le da explicaţii. Televizorul trebuie folosit pentru a completa cunoştinţele copiilor şi nu ca un element concurent pentru activităţile din sala de grupă, în scopul vizionării desenelor animate”.

De asemenea, documentul face referire și la cazurile în care profesorii sunt conştienţi de efectele negative ale supraîncărcării sălilor de clasă, cunosc faptul că un mediu mai simplu stimulează creativitatea, însă se tem de impresia pe care o sală goală o generează în rândul părinţilor.

„Jucăriile și materialele necesare desfăsurării activitătilor trebuie așezate la nivelul copiilor, astfel încât aceştia să le poată vedea, să le poată alege şi să le aşeze la locul lor.”, a mai transmis ministrul.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata