Ministrul Mihai Fifor nu şi-a ţinut promisiunea făcută văduvele militarilor de la Câmpulung!

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor a fost prezent în urmă cu trei săptămâni la Câmpulung unde a ţinut un discurs în faţa militarilor denumiţi Vulturii Carpaţilor ce ulterior au plecat în Afganistan.

Ministrul Fifor a vorbit foarte frumos despre cei trei militari care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Valea Urdii spunând că plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană au dedecat în urma misiunii în ţară, iar sublocotenentul Dragoş Alexndrescu a decedat în misiune peste hotare, mai precis în Afganistan.

,,Trebuie să păstrăm memoria vie a acestor militari care şi-au pierdut viaţa în misiunile din ţară şi peste hotare. De la unitatea din Câmpulung au murit patru eroi, iar familiile acestora vor primi ajutor necondiţionat din parte Armatei Române”, a mai declarat ministrul Fifor.

Ajutorul necondiţionat, dă bine doar la public în realitate văduvele celor trei militari decedaţi la Valea Urdii sunt păcălite cu angajarea, chiar ministrul Fifor nu a dus la îndeplinire ce a promis…

Ca să păstreze aparenţele a declarat că se interesează la biroul de Resurse Umane al ministerului, probabil este mult de procesat la documente şi că într-o săptămână se rezolvă.

Numai că a trecut aproape o lună şi văduvele militarilor nu au fost chemate la muncă. Probabil că nu mai interesează pe nimeni aceste lucruri…Doar familiile poartă povara greutăţilor zilnice…

Pe de altă parte socrul caporalului Petre Cristian Toader cere să se facă dreptate. Acesta a declarat pentru ziarul Obiectiv de Argeş că nora sa şi soţia lui Catană, pentru că doar cele două au vrut loc de muncă în Armată sunt duse de nas de vreo trei luni, iar dosare sunt în regulă, au susţinut toate probele pe care le-au trecut cu brio.

,,De mai bine de trei luni au dat examen, şi-au depus dosarele au fost în regulă, au trecut de probele sportive, dar nu au fost chemate să fie angajate. Nora mea lucrează la o agenţie de pariuri sportive în Câmpulung. Pleacă dimineaţa la ora 09.00 şi mai ajunge acasă la ora 23.00. Are o fetiţă de doar patru ani, cine să aibă grijă de acest copil. Este lege ca văduvele militarilor să fie angajate în sistem, dar numai că nu s-a întâmplat acest lucru. Nu vrem bani, vrem doar dreptate. 

Pe soţia lui Catană i-au promis cei din Armată că o angajează pe funcţia de infirmier şi pe nora mea pe cea de sublocotenent pentru că are studii superioare. Cât să mai aşteptă fetele astea, mai ales că întreg batalionul pleacă în Afganistan, în frunte cu şefii”, ne-a declarat Gheorghe Tiţa, socrul militarului Petre Cristian Toader.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.