Ministrul Muncii anunță! Milioane de pensii vor crește substanțial! Află de când!

0

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a făcut recent un anunț care vizează milioane de pensionari, asta după ce peste cinci milioane de pensii urmează să fie recalculate. Ea a declarat că la finalul procesului care va dura aproximativ un an și jumătate, în cazul a patru milioane de pensionari, pensiile vor avea o creștere consistentă.

Milioane de pensionari trăiesc în sărăcie după o viață de muncă

Ministrul Muncii precizează că, în momentul de față, 2,7 milioane de oameni au pensii de doar 1.500 de lei, ceea ce s-ar putea traduce ca ”sărăcie după o viață de muncă”.

”În aproape două săptămâni am evaluat aproximativ 169.000 de dosare de pensii. Vorbim de evaluare, în perspectiva recalculării. Acest proces trebuia să înceapă din iulie 2019 și, dacă s-ar fi desfășurat măcar în ritmul în care facem noi lucru acesta, s-ar fi apropiat de final.

Nu s-a întâmplat pentru că un articol din lege a fost ignorat. S-a vorbit despre recalcularea pensiilor, ignorând faptul că toate pensiile trebuie să fie într-un format informatic pentru a aplica formule de calcul și a obține pensiile recalculate. E o procedură necesară în vederea recalculării pensiilor”, a declarat recent ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Recalcularea pensiilor va revoluționa sistemul de pensii

”E un proces care se va finaliza cu bine, eu sunt foarte încrezătoare și cred că va revoluționa întregul sistem de pensii. Între 2005 și 2008 s-a mai făcut o evaluare, dar doar pentru un milion de dosare de pensii. Noi ne propunem într-un an și jumătate să evaluăm 5 milioane de dosare. Pe noi ne interesează marea masă a pensionarilor, care au pensii absolut dramatice, aș spune. Avem 2,7 milioane de pensionari care acum au pensia medie de 1.500 de lei. Asta înseamnă sărăcie după o viață de muncă. E dureros”, a mai declarat Raluca Turcan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata