Ministrul Sănătății – anunț important despre antibiotice! Cum vor putea fi cumpărate din farmacii?

0

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat recent că ia în calcul să fie luată o decizie prin care antibioticele să nu mai fie eliberate pe rețetă simplă. Schimbarea legislativă ar veni în urma faptului că foarte mulți români aleg să ia astfel de pastile, chiar dacă pentru boala pentru care suferă nu sunt recomandate.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! COPIL SPULBERAT PE TRECEREA DE PIETONI DE O ȘOFERIȚĂ CU BOLID DE LUX! A FUGIT DE LA LOCUL ACCIDENTULUI!

„Prescrierea de antibiotice trebuie să fie potrivită cu boala, în sensul că antibiotice de rezervă nu trebuie prescrise ca antibiotice de primă intenţie. (…) Eliberarea antibioticelor din farmacie trebuie făcută strict pe reţetă. Ne gândim foarte serios să reglementăm astfel încât antibioticele să nu mai poată să fi eventual eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă. Chiar dacă nu sunt compensate să aibă un regim de eliberare care să le facă mai greu accesibile publicului”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, potrivit Agerpres.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata