Ministrul Sănătății, semnal de alarmă! ”Nu mai dați antibiotice copiilor”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, trage un semnal de alarmă, de această data îndreptat către părinți, rugându-I pe aceștia să nu le mai dea antibiotic copiilor. Acesta afirmă că părinții trebuie să ia legătura cu medicul de familie care decide tratamentul copilului.

„Legătura pe care am recomandat-o şi o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau uşor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă şi pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare… prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi.

Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie. Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie. Cred că primul moment ar trebui să fie acea monitorizare, luare în evidenţa medicului de familie şi tratament în consecinţă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.