Minune în Munții Făgăraș! Primul pui de zimbru născut în libertate, după 200 de ani!

Primul pui de zimbru s-a născut în libertate în acest an în pădurile Munților Făgăraș, după 200 de ani. Specia dispărută a fost reintrodusă în primăvara acestui an de silvicultorii Conservation Carpathia.

După două secole de la dispariția speciei din Munții Făgăraș, silvicultorii Conservation Carpathia au reintrodus exemplare de zimbrii în zona Lacului Pecineagu, unde se creează un nou nucleu, la o distanță 20-30 km de case.

Sunt atent monitorizați, astfel că nu mică le-a umirea să constate că deja s-a născut primul pui. Minunea a venit pe lume după 200 de ani de când zimbru a dispărut din Făgăraș.

„Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate! Zilele trecute echipa noastră de rangeri au văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană, de numai câteva săptămâni. Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii. Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș”, au trasmis cei de la Conservation Carpathia.

În imaginile postate de ONG-iști se vede cum turma de zimbri eliberată în primăvara, păzește cu mare iscusință micul zimbru. Pâncă atunci, au trăit înr-un perimetru, unde li s-a asigurat hrana. Acum, trebuie să și-o procure singuri și să-și ducă viața ca orice animal sălbatic.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.