Minunea din bazinul Olimpic! Bogdan Scarlat a doborât trei recorduri naţionale în tot atâtea zile

La ultima competiţie oficială din 2012, înotătorii de la CSM Piteşti s-au pus pe doborât recorduri naţionale. Astfel, Campionatul Naţional de semifond, care a început de joi în bazinul Olimpic din Piteşti, a debutat cu Bogdan Scarlat în rolul principal. Sportivul de 15 ani, antrenat de Viorel Ciobanu, a spus adio unui record naţional vechi de 29 de ani, în proba de 400 metri liber. „ Am promis înaintea competiţiei că Bogdan va doborî cel puţin un record. Spre satisfacţia mea, a pornit cu dreptul încă din prima probă. Sincer, nu mă aşteptam să bată recordul la 400 metri. Aveam mari speranţe în proba de 800 metri. Sunt foarte mulţumit de sportivul meu”, spune antrenorul sportivului, Viorel Ciobanu.
A doborât un record vechi de 29 de ani!!!
La 400 metri liber, Bogdan Scarlat a obţinut timpul de 4.06.75, recordul vechi fiind 4.07.02, fiind înregistrat în 1983 de Robert Pintea (Baia Mare). În a doua zi de întreceri, înotătorul de la CSM Piteşti a fost de neoprit din goana către medalii şi la 800 metri liber, unde a bătut atât recordul naţional la 15, dar şi la 16 ani. La vârsta de 15 ani, recordul vechi era de 8.38 şi i-a aparţinut tot unui piteştean, Seve Olteanu, sportiv pregătit de Gica Deac. Noul timp al probei, porată semnătura lui Scarlat, cu timpul de 8.27.01, în vreme ce la  16 ani purtătorul vechiului record, 8.28, a fost consemnat în urmăc cu doi ani, la Piteşti, de Florin Raiu (Steaua Bucureşti). Minunile din bazinul Olimpic au continuat şi în ultimele două zile de concurs. Sâmbătă, ştafeta de la CSM Piteşti, de 4X200 metri liber, formată din Bogdan Scarlat, Robert Glinţă, Costinel Niţulescu şi Alexandru Militaru a îmbunătăţit recordul naţional cu 17 secunde!!!!  Iar ieri dimineaţă, în calificări, la 200 metri mixt, piteşteanu Robert Glinţă, antrenat tot de Viorel Ciobanu, a scos un ultim nou record naţional din apă, cu timpul de 2.12. 88.
Naveta Mioveni- Piteşti, timp  de şase ani
Astfel, despre Bogdan Scarlat, omul săptămânii trecute în sportul argeşean, se poate spune că şi-a început cariera în urmă cu şase ani, sub comanda lui Viorel Ciobanu. Până să ajungă să doboare recorduri naţionale pe bandă rulantă a muncit enorm. Zi de zi, până acum o lună, când s-a mutat cu chirie în Piteşti, a făcut naveta de la Mioveni la bazinul Olimpic. Este un copil modest, cu rezultate bune şi la învătătură. Este elev în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv din Piteşti, iar visul său este să obţină o medalie într-o competiţie internaţională majoră. Anul acesta a participat la Campionatul Ţărilor Central Europene, unde a fost extrem de aproape de a stabili recordul naţional în proba de 800 metri liber. În cele din urmă, isprava i-a ieşit la Piteşti, chiar în luna cadourilor.
Citat: „ Pentru mine Moş Crăciun a venit cu daruri mai devreme”
„ Ce pot să spun… Sunt fericit şi rezultatele acestea vin ca o răsplată a muncii din ultimii ani. Îi mulţunesc domnului antrenor Viorel Ciobanu care a fost alături de mine tot timpul şi m-a încurajat în momentele grele şi sper să continui seria victoriilor. Pentru mine, Moş Crăciun a venit cu daruri mai devreme anul acesta. Mi-am făcut singur cadouri de sărbători”, spune marele performer din bazinul Olimpic.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.