Mioveni: Aproximativ 240 de elevi susțin Evaluarea Națională

În contextul pandemiei de COVID-19, anul acesta elevii din a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională cu respectarea măsurilor de siguranță și mai ales a măsurilor de distanțare socială.

Astfel că în ziua probelor, înainte de a intra în unitățile de învățământ, elevilor le va fi măsurată temperatura, vor fi nevoiți să poarte masca de protecție și se vor dezinfecta. Elevii a căror temperatură va depăși valoarea recomandată vor susține probele în cadrul unei sesiuni speciale, organizate ulterior.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat calendarul pentru  prima sesiune  Evaluării Naționale 2020. Prima probă scrisă va fi în 15 iunie, la Limba și Literatura Română, iar în 17 iunie este proba la Matematică. Primele rezultate vor fi cunoscute în 22 iunie.

În acest an, va fi organizată o sesiune specială de Evaluare Națională 2020, pentru elevii cu probleme de sănătate sau care sunt aflați în carantină/izolare, astfel:

29 iunie: Limba și literatura română – proba scrisă

30 iunie: Matematică – proba scrisă

1 iulie: Limba și literatura maternă – proba scrisă

Reamintim că la examenul din acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu.

La nivelul oraşului Mioveni, aproximativ  240 de elevi de gimnaziu vor susține acest examen.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.