Mioveni. Controale de amploare la agenții economici!

0
Angajații primăriei și cei ai Poliției Locale Mioveni și-au intensificat acțiunile de depistare și sancționare a agenților economici care transportă și debarasează ilegal deșeuri pe raza orașului, în alte locuri decât cele special amenajate la sediul/punctul de lucru al societății.
Controale se vor efectua și la service-urile auto pentru identificarea deșeurilor depozitate necontrolat şi necorespunzător, respectiv acumulatori auto, anvelope uzate, deşeuri metalice, uleiuri uzate, filtre de ulei, considerate deşeuri periculoase care afectează mediul.
Depunerea de deșeuri provenite din activități comerciale desfășurate sau conexe, de la punctul de lucru/sediu societății, la punctele de colectare de pe aria administrativ-teritorială a orașului Mioveni constituie contravenție se sancționează cu amendă, conform HCL Mioveni nr.80/2019, privind obligațiile și răspunderile ce revin agenților economici și a altor persoane juridice de pe raza localității Mioveni.
Potrivit HG nr. 1061/2008 și OUG 92/2021, firmele pot primi amenzi de până la 30.000-40.000 lei dacă abandonează deșeuri pe spațiul public.
De asemenea, pentru identificarea celor care nu respectă aceste reguli vor fi folosite camerele de supraveghere amplasate pe domeniul public.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata