Mioveni. Se poate lăsa cu amenzi! Avertismentul primarului Georgescu!

0
S-au montat dispensere de pungi pentru excrementele de animale! Cine nu se conformează este amendat de Poliția Locală! Posesorii de animale de companie sunt obligaţi, potrivit reglementărilor în vigoare, să strângă mizeria de pe domeniul public lăsată de patrupede, cu scopul păstrării unui mediu curat şi civilizat. Conform HCL nr. 93/2014, persoanele care scot la plimbare animalul de companie fără materialele necesare pentru a curăța după el, primești amendă între 200 – 400 lei.
În acest sens, administrația locală a început montarea în mai multe zone din oraș, cu precădere în parcuri și în proximitatea zonelor verzi, a unor dispensere de pungi pentru colectarea excrementelor de animale. Aceste recipiente au în zona laterală o gaură de aruncare a sacului, special concepută pentru a preveni contactul cu continutul coșului.
În prezent, acestea au fost montate în zona Parcului Tineretului, Bulevardul Dacia (zona centrală), zona S-uri, urmând ca altele să fie montate în cursul săptămânii viitoare.
Pe lângă faptul că este neplăcut, excrementele de câine lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase. Din excrementele câinilor se pot transmite la om și către alte animale Giardia, Salmonella, E. coli, viermii intestinali, cei mai predispuși fiind copiii cu vârste între 1 și 4 ani.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata