“Misiune îndeplinită!” au raportat Vulturii Carpaţilor!

După 6 luni de misiuni în deșertul arzător al Afganistanului, azi, au defilat toți, sub privirile calde ale atâtor oameni care le-au dus dorul, oameni cu care s-au văzut doar pe display-ul telefoanelor.

La primele ore ale zilei, ministrul Apărării, Mihai Fifor s-a prezentat în fața militarilor din Câmpulung, în semn de apreciere!

A venit însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”.

În acest cadru festiv au mai participat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemen, atașații militari ai S.U.A, colonelul Scott Weston și maiorul Pickele Matthew, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, primarul Liviu Țăroiu. Șeful Statului al Forțelor Terestre, maior, Ovidiu Liviu Uifăleanu, Comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul de brigadă, Dorin Ioniță, Comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul de brigadă, Gheorghiță Vlad, Comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul de brigadă, Virgil Ovidiu Pop.

Astăzi, în prezența persoanelor oficiale a avut loc Decorarea Drapelului de luptă.

De asemenea au fost acordate distincții și medalii militarilor batalionului, după care ministrul Apărării s-a întâlnit cu reprezentanții mass-mediei locale, cu familiile și rudele militarilor.

A fost un eveniment plin de emoție pentru cei 420 de militari care au îndeplinit o misiune în Afganistan, încununată de succes, dovadă a pregătirilor temeinice de-a lungul timpului.

De pe margine, militarii au fost încurajați de familiile lor prezente într-un număr mare. Au venit și văduvelor celor trei militari care și-au pierdut viața în tragedia de la Valea Urdii. Nu și-au putut stăpânii lacrimilie atunci au fost pomenite numele celor pe care i-au pierdut. Ministrul Apărării, Mihai Fifor a trecut pe la ele prin mulțime și le-a îmbărbătat. Durerea nu le-o poate lua din suflet!

Fidel tuturor evenimentelor și în memoria lui Dragoș Alexandrescu a participat la ceremonia militară, Ionuț Butoi. Plânge când îi aude numele camaradului pe care l-a respectat și pentru care și-ar fi dat viața sa.

Ceremonia militară s-a încheiat atunci când comandantul batalionului, locotenent-colonel Ionuţ Ilinca.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.