Mobilizare de forțe pe Transfăgărășan! Comitetul pentru Situații de urgență – decizie de ultimă oră!

0

Toate instituțiile abilitate intervin în aceste momente pentru evacuarea celor 50 de turiști și a angajaților cabanei Capra în urma avalanșei care a lovit complexul turistic seara trecută. Comitetul pentru Situații de Urgență Argeș, condus de prefectul Radu Perianu, s-a întrunit în această dimineață și a dispus intervenția de urgență a angajaților Secției de Drumuri Naționale Argeș pentru eliberarea carosabilului, dar și a pompierilor, jandarmilor, polițiștilor, salvamontiștilor pentru a veni în ajutorul persoanelor cazate și al angajaților complexului turistic de pe Transfăgărășan.

CITEȘTE ȘI: HALUCINANT! BEATĂ CRIȚĂ, A LOVIT CU MAȘINA DOI POLIȚIȘTI! A ÎNCERCAT SĂ FUGĂ!

Vă reamintim faptul că în aceste momente intervin pompierii cu cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple. Mai mult, în ajutor, pentru evacuarea celor 60 persoane rămase izolate în Cabana Capra, km 108, ca urmare a avalanșelor produse în zonă, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița.

De asemenea, oamenii legii vor verifica modul în care turiștii au ajuns la Cabana Capra, aflată la kilometrul 108 al Transfăgărășanului, în condițiile în care drumul este închis de la kilometrul 104, iar în urma celor constatate șoferii ar putea fi sancționați și ar putea rămâne fără permis pentru 60 zile.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata