Modelele iPhone 12- pot fi periculoase pentru persoanele cu anumite afecțiuni. Află care!

0

„Consultați medicul și producătorul dispozitivului medical pentru informații specifice dispozitivului dvs. medical și dacă trebuie să păstrați o distanță sigură de separare între dispozitivul dvs. medical și iPhone sau orice accesorii MagSafe”, a publicat recent Apple,  într-un raport la începutul acestei luni.

Compania americană Apple își avertizează clienții că smartphone-urile iPhone ar putea interfera cu dispozitivele medicale, inclusiv stimulatoarele cardiace. Mai exact, într-o notificare publicată pe pagina de asistență Apple, compania avertizează utilizatorii că iPhone-urile conțin magneți și aparate de radio care emit câmpuri electromagnetice. Ambele pot interfera cu dispozitivele medicale, cum ar fi stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele.

Versiunile iPhone 12 conțin mai mulți magneți decât modelele anterioare

Anunțul se adresează în mod special utilizatorii despre „magneții din interior”, toate cele patru modele de iPhone 12, precum și accesoriile MagSafe. Apple mai notează că versiunile iPhone 12 conțin mai mulți magneți decât modelele anterioare de iPhone. Cu toate acestea nu prezintă un risc mai mare de interferență magnetică cu dispozitivele medicale decât modelele anterioare.

Experții în sănătate au avertizat mult timp să nu folosească sau să țină telefoanele celulare prea aproape de dispozitivele medicale implantate. De exemplu, să nu le depoziteze în buzunarele cămășii.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata