Momente de groază pentru 41 copii aflați în tabără! Pensiune mistuită de flăcări!

0

Momente de groază pentru zeci de copii și însoțitorii lor după ce pensiunea la care erau cazați a luat foc noaptea trecută. Din primele informații, se pare că flăcările au izbucnit în jurul orei patru, iar din cele 51 de persoane cazate (41 de copii și 10 adulți), 20 au rămas captivi pe balcoane și salvați de pompieri. Copiii, alături de câțiva profesori și părinți, se aflau pentru o săptămână în tabără, însă, din nefericire, în loc de distracție, au trăit momente de panică iar unii dintre ei au ajuns la spital. 

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE ȘOFERI! TRAFIC RESTRICȚIONAT TIMP DE MAI MULTE ORE PE A1!

Incendiul a izbucnit de la parterul clădirii, iar fumul gros degajat i-a făcut de copii să iasă pe balcon unde au rămas captivi. La scurt timp aceștia au fost salvați de pompieri. 16 copii și un adult au fost transportați la spital cu atac de panică, iar pentru alți cinci copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. În urma incendiului au fost degradate centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate și camerei centralei. Conform cercetărilor de la fața locului, incendiul s-ar fi declanșat în urma suprasolicitării instalației.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în această dimineață, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulți și administratorul pensiunii). La scurt timp de la declanșarea incendiului, personalul de la locul de muncă și ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenția promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării.

Pentru stingerea incendiului izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, la fața locului s-au deplasat: cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o  autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD și o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ.

Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și 1 adult la CPU Brezoi și 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafață de 30 mp. Au fost degradate: centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la anunțarea acestuia.”, potrivit ISU Vâlcea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata