Motivele sinuciderii judecătorului Apostol? Ce s-a aflat!

0

Presiunea constantă, o copilărie nu tocmai fericită, o carieră – alta decât cea pe care și-o dorea, nemulțumirile care se adunau zi după zi și munca de judecător extrem de stresantă, toate au condus la stări depresive, ieșiri din sărite, reacții necontrolate și, foarte probabil, depresie. Magistratul argeșean povestea la o emisiune de gătit la care a participat în urma cu mai mulți ani că munca de judecător este una foarte stresantă, iar după ani de procese judecate „s-ar putea să nu mai fii întreg la minte”.

În copilărie a fost crescut de o bunică despre care povestește că, pentru a avea liniște și a-și face fără griji treburile gospodărești, îl lega de pat și stătea așa cu orele. El însuși recunoștea că doar așa bunica lui nu risca să fugă din casă în nici zece minute. A fost, se pare, o fire neastâmpărată dintotdeauna, după cum a povestit despre copilăria sa și după cum i-a fost și viața.

CITEȘTE ȘI: SOȚIA JUDECĂTORULUI APOSTOL DESPRE CUM ERA SNOPITĂ ÎN BĂTAIE CU COPILUL ÎN BRAȚE! MĂRTURII CUTREMURĂTOARE!

Nu și-a dorit niciodată să ajungă judecător, dimpotrivă, ar fi vrut să urmeze o carieră în șah, sportul minții de care era foarte atras. S-a lovit de refuzul categoric al tatălui, deși avea performanțe inclusiv o remiză cu marea maestră emerită Elisabeta Polihroniadre.

„Munca de judecător este o muncă foarte grea. După 25 de ani de muncă s-ar putea să nu mai fii întreg la minte”

 „Mi-a povestit că problemele lui se trag în mod special din copilărie întrucât a avut un tată extrem de autoritar care, printre altele,  nu l-a lăsat să urmeze cariera pe care și-o dorea. Printre altele mi-a spus că ar fi vrut să urmeze o carieră de șahist, in adolescență obținând chiar o remiză la un simultan susținut de Elisabeta Polihroniadre. Și că justiția este a doua nenorocire care s-a abătut asupra lui. Pus in situația de a fi exclus din magistratură, colegii au adunat semnături în sprijinul lui arătând că în realitate este un judecător și un coleg cât se poate de capabil, dar pe care problemele au început să-l strivească sub greutatea lor.

De o bună perioadă de timp nu am mai știut nimic de el pentru ca astăzi să citesc că a murit în ambulanța cu care era dus de urgență la București în urma înrăutățirii stării generale de sănătate. Aflu cu ocazia asta că, in urmă cu puțin timp, a avut o încercare de suicid care finalmente și-a produs efectul. Si m-a apucat o covârșitoare tristețe la gândul că acel ceva care i s-a întâmplat odată, demult, a fost ca un glonț tras in copilăria lui care i-a pătruns în inimă după ani și ani” a postat avocatul Florentin Sorescu.

„Munca de judecător este o muncă foarte grea, uite, mi-a albit părul la treizeci și ceva de ani. Eu sunt și președinte de secție. Munca de judecător mai e și muncă de uzură, de asta judecătorii ies la pensie după 25 de ani de activitate neîntreruptă. După 25 de ani de muncă s-ar putea să nu mai fii întreg la minte”, spunea în urmă cu câțiva ani judecătorul Gabriel Apostol.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata