Muscelul ştie să coasă Ie! De la 5 la 80 de ani…

Un proiect a demarat în Muscel, este vorba de ”Și Muscelul coase ie” , acţiune ce o are drept motor, pe cea care a pus bazele multor proiecte menite să reînvie tradiţiile muscelene, Carmen Bârloiu.

Astfel, doamnele şi domnişoarele din organizatia de femei Oratia, cu mic cu mare, adică de la 5 la 80 de ani, şi-au dat întâlnire pentru a scoate din lada de zestre iile de la mame şi bunici şi pentru a le da viaţă. Aşadar, femeile au dorit să pornească un proiect menit să reînvie tradiţiile zonei. Activitatea s-a desfăsurat la Tabăra Oratia, iar dăruirea de care au dat dovadă doamnele şi domnişoarele s-a văzut atunci când au decis să încheie prima întâlnire şi au realizat că şi-au petrecut ore în şir cosând şi învăţând micuţele fetiţe să pornească un model pe o bucată de pânză ţesută de doamnale mai în vârstă.

“Am avut privilegiul de a avea lângă mine niște micuțe domnișoare și distinse doamne, unindu-ne bucuria de a pune în vârful unui simplu ac de cusut frumusețea, pasiunea și tradiția. Fascinant să te întorci în timp, unele ii au aproape 100 de ani… și mă tot minunez cum puteau femeile în urmă cu ceva ani buni să coasă asemenea frumuseți, mici opere de artă…fără multe școli înalte, dar cu un simț al esteticului nativ extrem de dezvoltat…după munca la fân, după ce ”grijeau” de animale – vaci, oi, capre, găini – eventual, după ce hrăneau o grămadă de guri din puținul gospodăriei…coseau până târziu în noapte la lumina lămpii… Sunt copleșită! MULȚUMESC, distinse doamne, și onorată că vă cunosc …cu speranța că pot învăța și transmite pe mai departe… talentul dumneavoastră!”, le-a transmis doamnelor, Carmen Bârloiu.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.