ziarobiectiv.ro

Mutări la Steaua: Cristea vine, Chiricheş pleacă

După ce şi-a asigurat în mare parte calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua a început să facă transferuri.

„Roş-albaştrii” s-au impus aseară, cu scorul de 2-0, în deplasarea de la Tbilisi, cu Dinamo, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Cu câteva ore înaintea partidei, „militarii” anunţaseră deja un transfer important.

Fostul dinamovist Adrian Cristea a acceptat oferta Stelei, fiind convins de patronul Gigi Becali, aflat la închisoare. Mijlocaşul în vârstă de 29 de ani, care a jucat sezonul trecut la Petrolul Ploieşti şi Standard Liege, va putea evolua şi în cupele europene pentru „roş-albaştrii”.

Ieşeanul a semnat pe doi ani cu gruparea din Ghencea, dar va avea concurenţă serioasă pe postul său. Cristea nu mai este jucătorul din urmă cu patru-cinci ani, când era o piesă de bază la Dinamo. Adrian nu a mai marcat în Liga 1 de 14 luni.

Steaua este foarte aproape să dea o mare lovitură pe piaţa transferurilor. Fundaşul Vlad Chiricheş s-a înţeles cu Tottenham Hotspur. Englezii vor plăti o sumă record pentru un jucător din Liga 1: opt milioane de euro.

Chiricheş va pleca azi la Londra pentru a semna contractul. Steaua va face un profit uriaş pe urma jucătorului în vârstă de 23 de ani, care a fost adus în urmă un an şi jumătate în Ghencea, de la Pandurii Târgu Jiu, în schimbul sumei de 800.000 de euro. Steliştii vor mai plăti încă o jumătate de milion de euro gorjenilor după perfectarea mutării în Premier League.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.