Nadal l-a executat pe Djokovic

Superstarul spaniol s-a impus în faţa liderului mondial, Novak Djokovici, în finala de la US Open.

Rafael Nadal, care a stat mai multe luni, la începutul anului, în afara tenisului din cauza unei accidentări la genunchi, a cucerit al doilea titlu din carieră la Flushing Meadows, după un meci pe care l-a controlat în mare parte. Ibericul a dominat prima parte a jocului, impunându-se lejer în primul set, scor 6-2.

Djokovici, care are tendinţa de a se încălzi mai greu în meciurile importante, a revenit în manşa secundă, pe care şi-a adjudecat-o cu 6-3. Momentul decisiv s-a petrecut în setul al treilea, când sârbul a ratat şansa de a se desprinde la 3-0, iar Nadal a început să lovească din ce în ce mai bine, câştigând ultimele două seturi la 4 şi la 1.

Nadal, care nu a pierdut niciun meci pe hard-court în acest an, a răzbunat eşecul din finala de la Flushing Meadows din 2011, când pierduse în faţa lui Novak. Este cel de-al 13-lea titlu de Grand Slam cucerit în carieră de Rafa, care este la un titlu în urma lui Pete Sampras şi la patru de deţinătorul recordului: elveţianul Roger Federer.

A fost cea de-a 37-a întâlnire între Nadal şi Djokovic, a şasea într-o finală de Grand Slam. Sârbul este la al doilea eşec consecutiv în ultimul act la US Open, după ce, în 2012, a cedat în faţa lui Andy Murray.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.