Ne putem aștepta și zilele următoare la cutremure mari? Anunțul specialiștilor!

0

Ne putem aștepta și zilele următoare la cutremure mari? Anunțul specialiștilor! Seismologul Gheorghe Mărmureanu a făcut apel către populație, precizând că este greu ca seismul înregistrat oieri în Gorj să pornească activitatea seimică din Vrancea. Concret, acesta a făcut apel la calm, susținând că este puțin probabil să ne așteptăm la alte cutremure mari în zilele următoare.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: NEREGULI GRAVE ÎN CONSTRUCȚII! DOSARE PENALE! ANUNȚUL PRIMĂRIEI! GALERIE FOTO!

„Nu cred, în situația de față, pentru că e o descărcare serioasă. Evenimentul seismic din Oltenia nu are legătură nici cu ce se întâmplă în Turcia, dar nu poate provoca efecte nici în Vrancea. Turcia e cu totul altceva. Turcia are altă direcție și să spunem mersi că nu are către noi.”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Zeci de replici și pagube însemnate după cutremur

Reamintim faptul că, un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului. Cutremurul s-a produs la ora 15:16:53 (ora României), la adâncimea de 40 km. Până în momentul de față, după cutremur au mai fost înregistrate aproximativ 55 de replici, unele dintre ele cu magnitudine mai mare de trei.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brașov. Seismul a provocat pagube însemnate în mai multe orașe, în special în Târgu Jiu, unde zeci de blocuri, instituții publice, case sau autoturisme au fost grav avariate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata