Negresă de post cu dulceață de vișine și nuci

0

Negresa cu dulceaţă de vişine şi nuci este o prăjitură economică, aromată și se prepară foarte simplu. Este ideală în zilele de post când vrei să te răsfeţi cu ceva dulce.

INGREDIENTE

  • 2 căni de apă minerală
  • 2 căni de zahăr
  • 3,5 căni de făină
  • 6 linguri de cacao
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan de dulceață de vișine (puteți opta pentru orice tip de dulceață preferați sau gem de prune)
  • 100 gr nucă măcinată

Glazura

  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură de ulei
  • 3 linguri de apă

Se pot obține 12 porți

Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare:

Într-un bol amestecați făina, cacaua și praful de copt. În apa minerală dizolvați zahărul și o adăugați peste făină împreună cu uleiul. Omogenizați bine compoziția și adăugați dulceață. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și daţi-o la cuptor, la 180 de grade C. Faceți testul cu scobitoarea.

Între timp, pregătiți glazura. Într-o cratiță puneți zahărul, cacaua, uleiul, apa şi omogenizați bine, amestecați până când obțineți consistența dorită. Turnați glazura peste prăjitură. Când s-a răcit, presărați nucă măcinată.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata