Nemulţumiţi că le asfaltează strada şi le schimbă conducta de apă

Mai rar ne-a fost dat să vedem câmpulungeni nemulţumiţi că li se asfaltează strada şi li se schimbă conducta de apă veche de 40 de ani. Pare incredibil,  dar oamenii au şi ei dreptatea lor. Strada Dan Barbilian a fost până de curând pavată cu piatră cubică. De o săptămână muncitorii de la ADP scot piatra bucată cu bucată pentru a pregăti terenul pentru schimbarea conductei de apă atât din cauza vechimii cât şi pentru o redimensionare a ei pentru a mări presiunea apei care nu ajunge până în deal. Au existat cereri în acest sens din partea unei părţi a locuitorilor, motiv pentru care s-a trecut la treabă. În acelaşi timp strada respectivă este cuprinsă în programul de asfaltări al Primăriei, acestea urmând primei etape de înlocuire a conductei de apă. Văzând că li se scoate piatra de pe stradă, o parte a locatarilor au sărit ca arşi urmând o serie de schimburi de replici între aceştia şi angajaţii ADP, între ei şi reprezentanţii Primăriei şi nu în ultimul rând, Edilul, care se ocupă de lucrare.
„Să asfalteze pe străzile pe care trebuie“
Faptul că Edilul schimbă conducta de alimentare cu apă de pe strada Dan Barbilian este un lucru bun. Unii proprietari care locuiesc mai sus decât nivelul străzii au acuzat şi au făcut sesizări pentru faptul că apa nu are presiune şi nu ajunge la ei. Din acest motiv, Edilul înlocuieşte conducta şi acest lucru a adus şi nemulţumiri în rândul localnicilor, dar nu numai atât. Înlocuirea pietrei cu asfaltul a declanşat un adevărat scandal.
În momentul în care am ajuns la faţa locului, am asistat la un schimb de replici între locatarii străzii şi muncitorii de la ADP. Am rămas şi noi surprinşi cât de bine a rezistat piatra vreme de 40 de ani şi aproape că le dăm dreptate oamenilor care sunt supăraţi de faptul că aceasta va fi înlocuită cu asfaltul. Probabil ar fi existat şi soluţia tehnică ca imediat după schimbarea conductei să se pună piatra la loc, dar avem oarece dubii că angajaţii Primăriei ar fi avut răbdare să facă o operaţiune atât de migăloasă.
Cerând lămuriri partenerei de dialog a adepiştilor am aflat ce anume o nemulţumeşte. „Strada Dan Barbilian e pietruită de 40 de ani. Acum au venit de la Primărie şi scoate piatra să pună asfalt. Noi nu suntem de acord. Nu ne convine, asfaltul nu e ca piatra. Am fost la Primărie  şi mi s-a spus că aşa trebuie să facă, să scoată piatra. Că trebuie să facă o canalizare. Noi nu aveam nevoie să umble la canalul nostru.  De ce nu scoate la toţi? La unii da şi la alţii nu? În deal a lăsat-o, la domnul Matei. Ce înseamnă asta? Scoate piatra pe criterii?  Nu ne trebuie nouă asfalt. Să asfalteze pe străzile pe care trebuie. Sunt atâtea străzi care trebuie reparate. Am avut piatră şi piatră vrem“, ne-a spus o locatară de pe strada Dan Barbilian.
„ Ce vor ei? Să nu mai facem nimic?“
Ceea ce nu au înţeles oamenii foarte bine este faptul că nu canalizarea care este pe mijlocul străzii va fi schimbată, ci conducta de apă. Acesta este motivul pentru care se sapă pe lângă gardul lor. Cel puţin aşa ni s-a spus de la Primărie.
„Unde să le punem conducta? Suspendată? Pe axul străzii e canalizarea, pe lângă gard se pune apa.  Nu avem fonduri pentru canalizare, doar reţeaua de apă se schimbă. Strada este în programul de asfaltări. Acum doi ani tot din cauza mofturilor lor nu s-a făcut reţeaua de apă.  Problema de refacerea a carosabilului intră în atribuţiile ADP-ului. Oameni mai pretenţioşi ca pe Dan Barbilian nu am întâlnit. Ar trebui amendaţi casă cu casă.  Şi-au mutat gardul mai spre stradă, au făcut ce au vrut“ , ne-a spus Constantin Vâlsănescu, de la Serviciul Tehnic.
Rămâne de văzut cum va arăta strada Dan Barbilian asfaltată şi cât va rezista în această formă. Garantat mai puţin de 40 de ani. Iată de ce oamenii sunt motivaţi într-o oarecare măsură pentru nemulţumirile create de schimbările care au loc pe strada pe care trec zilnic.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.