Nepotul lui Crinu Olteanu, aur la Cupa României

Plecat în Canada de mai bine de cinci ani, Crinu Olteanu, singurul argeşean medaliat cu aur la un campionat mondial de box amatori, are urmaşi de soi în Piteşti. Nepotul fostului mare campion, Adrian Stăncescu, elev în clasa a VII-a, a obţinut prima medalie de aur, după doi ani de pregătiri intense sub comanda antrenorului Ioniţă Mărăşescu. Rezultatul a fost obţinut sub ochii preşedintelui FRB, Leonard Doroftei, la Cupa României, cadeţi, competiţie desfăşurată la Tg. Jiu, în perioada 13-17 mai.
„M-am prăbuşit după prima finală”
 „ Am participat cu cinci sportivi, iar trei dintre ei au urcat pe podium. Adrian Stăncescu a luat aur, la categoria 56 de kg, Alexandru Florea, tot aur, la categoria 54 de kg, iar Bogdan Necula, bronz, la categoria 48 de kg. Cu toţi lucrez de doi ani. Sunt primele lor rezultate notabile. Competiţia a fost extrem de solicitantă, mai ales că am participat la două finale, una după cealaltă, şi practic, a trebuit să fug dintr-un colţ în altul al ringului. După prima finală, m-am probuşit pur şi simplu, dar bucuria rezultatelor mi-a dat aripi. Mă bucur enorm pentru ceea ce am realizat la Tg. Jiu”, povesteşte Ioniţă Mărăşescu, antrenorul secţiei de box de la CSM Piteşti.
S-au calificat la Europenele de la Dublin, dar n-au bani de deplasare
În urma rezultatelor de la Cupa României, Adrian Stăncescu şi Alexandru Florea şi-au câştigat dreptul în ring de a participa la Campionatul European Şcolar de la Dublin, din luna iulie. Numai că Federaţia nu are bani să-şi susţină sportivii, astfel că antrenorul Ioniţă Mărăşescu face apel la autorităţile locale şi la evenutalii spronsori. „Din păcate, în urma hotărârii de guvern prin care s-au blocat premierile sportivilor, ne descurcăm greu cu banii. Voi merge în audienţă la domnul primarul Tudor Pendiuc pentru a găsi soluţii. Ar fi păcat ca cei doi sportivi să nu poată merge la Dublin. Federaţia nu ne poate ajuta cu resurse financiare, astfel că sperăm să ne ajute autorităţile locale. Costul deplasării pentru cei doi sportivi şi antrenor ar fi de 6000 de euro”, precizează Ioniţă Mărăşescu.
Separat
Miron Cosma a fost în tribună
Printre spectatorii care au urmărit competiţia de box de la Tg. Jiu s-a numărat şi fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cosma. Acesta a venit la sală însoţit de Marinela Niţu. Altfel, prezent şi el în tribună, preşedintele FRB, Leonard Doroftei, s-a arătat plăcut suprins de evoluţia tinerilor pugilişti piteşteni, cărora le-a înmânat medaliile şi diplomele la festivitatea de premiere.

 Adrian Stăncescu:
„Este prima mea medalie de aur şi pentru mine înseamnă enorm! Este rodul eforturilor depuse zi de zi la antrenamente sub îndrumarea domnului Ioniţă Mărăşescu, căruia pe această cale vreau să-i mulţumesc. Sper să ajung şi eu campion ca unchiul meu, Crinu Olteanu!”

Ioniţă Mărăşescu:
“Adrian a împrumutat multe în ring din calităţile unchiului său, Crinu Olteanu. Este foarte ambiţios şi perseverent la antrenamente şi pentru asta are numai de câştigat. În plus, este foarte conştiincios şi la şcoală. Învaţă bine şi chiar în perioada asta se pregăteşte asiduu pentru tezele de sfârşit de an şcolar”.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.