Nereguli în Piața Ceair! Ce au descoperit polițiștii?

0

Zeci de comercianți din Piața Ceair au fost sancționați pentru neregulile grave descoperite în urma unui control de rutină. Au fost verificte aspecte care vizează afișarea corectă a prețurilor, buletinele metrologice ale cântarelor sau documente care să ateste proveniența mărfurilor. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 17 amenzi în valoare de 7600 lei, urmând monitorizarea firmelor unde au fost constatate deficiențe. De asemenea, polițiștii locali au anunțat că vor urma controale în toate piețele din municipiul Pitești.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE ȘOFERI, OCOLIȚI ZONA! TRAFIC RESTRICȚIONAT PE STRADA BASARABIEI! SE CIRCULĂ PE O SINGURĂ BANDĂ!

„În data de 26.09.2022, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale –  Poliția Locală Pitești, au efectuat control  în Piața Ceair, din municipiul Pitești, în vederea respectării modului de desfășurare a unui comerț civilizat, conform legislației în vigoare.

Activitatea a avut ca obiectiv mai multe aspecte legislative și anume: afișarea și etichetarea corespunzătoare a prețurilor, verificarea buletinelor metrologice a cântarelor, vânzarea de mărfuri numai în locuri autorizate, deținerea documentelor pentru marfă (certificat producator, carnet de  comercializare) etc.

Au fost verificați un număr de 52 comercianți, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.145/2014 modificată și O.G. nr. 99/2000 actualizată,  în valoare totală de 7600 lei, urmând ca zona să fie monitorizată și în perioada următoare. Acțiunile vor continua în toate piețele municipiului Pitești, pentru a verifica buna organizare și defășurare a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege.”, transmit reprezentanții Poliției Locale Pitești.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata