Nicola Inqueto – 14 ani închisoare! A spălat banii mafiei italiene în Argeș!

0

Nicola Inqueto, italianul cunoscut pentru investiții de milioane de euro în diverse afaceri în Pitești, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru spălare de bani de către Curtea de Apel din Napoli. Inqueto este stabilit în Pitești de circa 20 de ani, loc unde a dezvoltat mai multe afaceri, inclusiv în confecții, imobiliare (derulate prin firma SC Daniela Construcții SRL), dar și cunoscutul Centru Spa „Vitality”. Inqueto era cunoscut în lumea bună a județului Argeș datorită banilor, influenței, dar și a faptului că a avut două căsătorii cu românce, care i-au dăruit trei fete. Ambele se ocupă și acum de o parte din afacerile sale.

A devoltat un adevărat imperiu imobiliar

Curtea de Apel din Napoli a emis, ieri, 8 februarie, o hotărârea definitivă de condamnare la 14 ani de închisoare pentru Nicola Inqueto, un italian care a fost acuzat că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în județul Argeș. Inqueto, care a venit în România în 2004, a devenit repede cunoscut pentru investițiile pe care le-a derulat în Pitești, dar și pentru, spun unii, „prieteniile” cu oamenii sus puși care l-au ajutat să se dezolte rapid și liniștit, extrem de repede. Astfel, a devoltat un adevărat imperiu imobiliar, a construit sute de apartamente, unele dintre construcții ridicând suspiciuni din punct de vedere al avizelor luate de la diverse instituții administrative. După arestarea sa din urmă cu trei ani sute de piteșteni au rămas în situații financiare dezastruase, cu credite pentru apartamente pătite firmei lui Nicola, rămase nefinalizate. Una dintre cele mai cunoscute afaceri este Centrul Spa „Vitality”, investiție de milioane de euro și care este licitată în acest moment la o sumă de circa 500.000 de euro. Ultima soție și tatăl ei (socrul lui Inqueto), unul dintre patronii de la Total Distribution Grup se luptă pentru a răscumpăra pe sume cât mai mici bunurile scoase la licitație ale reprezentantului mafiei în Argeș.

„Responsabil pentru conducerea activităţii antreprenoriale în interesul clanului”

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Antimafia de la Procuratura din Napoli, „Nicola Inquieto avea funcţiuni operative stabile în cadrul clanului Casalesi, devenind responsabil pentru conducerea activităţii antreprenoriale în interesul clanului, facţiunea Zagaria; a făcut investiţii în companii în Italia, dar mai ales în România; a investit bani provenind din activităţile criminale ale grupului Zagaria în afaceri lucrative mai întâi în Italia şi din 2004 în România, unde deţine mai multe companii în sectorul imobiliar. Din activităţile economice din România trimitea bani familiei Zagaria, în principal prin intermediul lui Carmine Zagaria, fratele lui Michele”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata