Nicolescu pleacă din fruntea CJ în trei zile!

Prefectul de Argeş, Cristian Soare a demarat procedurile privind încetarea mandatului lui Constantin Nicolescu de preşedinte al Consiliului Judeţean. În această dimineaţă, la Prefectura Argeş s-a primit oficial verdictul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie precum şi documentele din partea ANI în baza cărora trebuie procedat la încetarea mandatului de şef al CJ, în baza Legii 393 privind Statutul Aleşilor Locali. Astăzi, prefectul Soare va trimite o notă secretarului general al Consiliului Judeţean Argeş, Viorica Răducanu, pentru a cere punerea în practică a verdictului. Secretarul general are la dipoziţie numai trei zile pentru a întocmi un referat în baza căruia, apoi, prefectul judeţului va emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen.

Prezentăm în continuare integral comunicatul Instituției Prefectului Argeș:

Astazi, 18 februarie a.c., Institutia Prefectului a primit comunicarea oficiala din partea Agentiei Nationale de Integritate cu privire la ramanerea definitiva a Raportului de evaluare nr.26828/G/I/22.03.2011 prin care s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese de catre domnul Nicolescu Constantin, presedintele Consiliului Judetean Arges.

Astfel, prin Decizia nr.633/11.02.2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ si fiscal a fost admis recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate impotriva Sentintei civile nr.62/2012 a Curtii de Apel Targu Mures, aceasta fiind modificata in sensul respingerii actiunii formulate impotriva Raportului de evaluare nr.26828/G/I/22.03.2011 intocmit de Agentia Nationala de Integritate.

Fata de acesta situatie prefectul judetului Arges a demarat procedura legala de incetare a mandatului presedintelui Consiliului Judetean Arges, prevazuta de Legea nr.393/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Statutul alesilor locali. Potrivit acestuia, in toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului. Ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul judetului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

Institutia prefectului – judetul Arges a transmis chiar astazi secretarului judetului Arges documentele din care rezulta incalcarea regimului juridic al conflictului de interese de catrae presedintele Consiliului Judetean Arges : Raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate si Certificatul de grefa emis de Inalta Curtea de Casatie si Justitie.

De asemenea, facem precizarea ca Agentia Nationala de Integritate a fost instiintata de realizarea acestui demers.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.