Noi analize gratuite pentru pacienți! Află de când!

0

Noi analize gratuite pentru pacienți! Află de când! Alexandru Rafila a anunțat recent că, începând cu luna iulie, noi analize vor fi introduce în programul gratuit de sănătate. Concret, este vorba despre analize pentru a identifica în stadii incipiente boala cronică de rinichi iar medicii de familie vor recomanda celor aflaţi în categoriile de risc aceste analize.

CITEȘTE ȘI: „CEA MAI NEAGRĂ ZI DIN VIAȚA MEA ȘI A TA, COPILUL MEU IUBIT!” UN MEDIC ÎȘI STRIGĂ DUREREA DUPĂ PIERDEREA FIICEI ÎNSĂRCINATĂ ÎN NOUĂ LUNI!

„Este vorba despre accesul gratuit la rata de filtrare estimată şi a raportului albumină creatinină urinară, care se pot face foarte simplu în cadrul unei investigaţii de rutină şi care permit identificarea şi ulterior stadializarea prin investigaţii mai aprofundate la pacienţii care se dovedesc să aibă această patologie.Rezultatele vor arăta cât de mult este afectată funcţia renală, dar şi stadiul bolii.”, a declarant recent Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

În România sunt diagnosticaţi aproximativ 37.000 de bolnavi cu boală cronică de rinichi. Dintre aceştia, peste 9.000 sunt într-un stadiu avansat al bolii, ceea ce înseamnă că au ajuns destul de târziu la medic.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata