Noi beneficii pentru magistraţi şi soldaţi! Află de când și câți bani vor primi!

Parlamentarii pregătesc noi beneficii pentru unele categorii de bugetari, de această dată fiind vorba de permiterea direcţionării unei sume de bani pentru plata ratelor la o locuinţă de serviciu de către magistraţi, o prevedere aplicabilă şi în cazul soldaţilor, şi al gradaţiilor profesionişti.

Proiectul de lege al PNL, care prevede că suma acordată magistraţilor pentru a-şi plăti chiria, potrivit legii în vigoare, să poată fi folosită de către aceştia şi pentru achitarea unei rate sau părţi din rate pentru achiziţionarea unui locuinţe, e deja în procedură avansată la Senat (primă cameră), având avizele de la comisiile din for.

Liberalii susţin că această facilitate ar constitui un ajutor extrem de util magistraţilor şi o măsură importantă în vederea loializării acestora faţă de instanţele/parchetele unde îşi desfăşoară activitatea, crescând stabilitatea în exercitarea funcţiei în localitatea unde vor dobândi locuinţa.  Această compensaţie lunară pentru chirie este în cuantum de până la 50% din solda lunară a fiecărui militar în parte. MApN susţine că modificarea legislativă este una care trebuie urgentată pentru că urmările pot fi unele destul de grave. „Neaplicarea măsurilor propuse  aduce grave prejudicii, cu efecte pe termen lung, în ceea ce priveşte pierderea motivaţiei acestei categorii de personal, demisii şi pierderea atractivităţii profesiei, în condiţiile în care Ministerul Apărării Naţionale se confruntă cu deficite din ce în ce mai mari de personal”, se mai arată în document.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.