Noi dezvăluiri în cazul învățătoarei din Argeș acuzată că a jignit un copil de 1 Martie! Cine îi ia partea!

0

Șefa ISJ Argeș, Liliana Murguleț s-a deplasat la Școala Târcomnicu din Popești pentru a verifica dacă cele apărute în presă despre cazul elevului umilit de învățătoare după ce i-a dat un mărțișor de 1 martie se susțin. După ce a fost la fața locului și a discutat cu învățătoarea, cu 12 părinți dar și cu copiii din clasă, a susținut o conferință de presă în care a precizat că principala problemă este lipsa comunicării între cadrul didactic în cauză și tatăl copilului.

Am găsit în fața școlii un număr de 12 părinți îngrijorați, care susțin că învățătoarea este un cadru didactic de excepție

Doamna învățătoare a avut exprimarea că nu trebuia să aibă un mărțișor așa de mare, în sensul în care era vorba de un efort financiar. Aceasta a fost gândirea doamnei, dar nu a fost un lucru pe care doamna l-a verbalizat. Totul a început luni când, un inspector școlar a fost sunat de  tatăl elevului pentru a semnala incidentul. Am vorbit atât telefonic cu învățătoarea și directorul școlii, iar astăzi m-am deplasat acolo. Am găsit în fața școlii un număr de 12 părinți îngrijorați, care susțin că învățătoarea, le-a predat și multora dintre ei și că este un cadru didactic de excepție. Cei 24 de copii din acea clasă nu au avut ceva de reproșat la adresa cadrului didactic care face eforturi să predea simultan pentru clasa pregătitoare, clasa a II-a și clasa a III-a.

Am vrut să stau de vorbă și cu tatăl copilului, dar nu am reușit. A fost contactat de director, însă a spus că este plecat cu copilul la psiholog. Recomand pe viitor o mai bună colaborare între toate entitățile, astfel încât să putem rezolva problemele”, a declarat Liliana Murguleț.

Lipsa de comunicare este un factor important în acest incident

De asemenea, prezent la conferința de presă a fost și Deonisie Dumitru, președintele Federației Naționale al Asociației Părinților din Învățământul Preuniversitar- Filiala Argeș care, de asemenea a susținut că lipsa de comunicare este principalul factor care a dus la această situație.

Cadrul didactic este cel care șlefuiește sufletele copiilor noștri, iar noi ca părinți trebuie să înțelegem acest lucru. La școala din Popești a existat o lipsă de comunicare între cadrul didactic și părinți, în acest mod se puteau rezolva foarte ușor aceste situații neplăcute. Vom încerca să discutăm și cu părinții copilului” a spus Deonisie Dumitru.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata