Noi modificări în legea educației! Elevii, mustrați în fața clasei sau mutați la altă școală!

0

În prezent, mustrarea elevilor în faţa clasei este interzisă, însă modificările propuse de Ministerul Educaţiei arată că această sancţiune ar putea fi permisă în curând, în şcoli. De asemenea, în modificările propuse, există mai multe forme de avertizare sau sancționare a elevului, de la mustrare, retragerea temporară a bursei și până la mutarea la o altă școală.

Potrivit modificărilor care urmează să fie introduse, sancţiunile ce pot fi aplicate de profesori sunt:

  • observaţie individuală;
  •  mustrare scrisă;
  •  retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit, a bursei sociale, a sprijinului financiar Bani de liceu, Bursa profesională;
  •  mutarea disciplinară la o clasă paralelă din aceeaşi unitate de învăţământ;
  •  mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ, care dispune de resursele necesare pentru remedierea situației disciplinare și școlare a elevului sancționat, în baza aprobării inspectoratului școlar, cu respectarea prevederilor Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar;
  •  scăderea notei la purtare sub 6 cu declararea nepromovabilității anului de studiu respectiv.
  • preavizul de exmatriculare, în cazul elevilor din învățământul postliceal;
  •  exmatriculare, în cazul elevilor din învățământul postliceal.”

De asemenea, elevii ar putea fi mutaţi disciplinar la o altă unitate de învăţământ, care dispune de resursele necesare pentru remedierea situației disciplinare și școlare a elevului sancționat, în baza aprobării inspectoratului școlar.

Mai mult, elevii care au 20 de absențe nejustificate, la diferite discipline de studiu, ar putea fi mutați la o clasă paralelă, în aceeaşi şcoală. În cazul actelor de violenţă, elevii care nu se prezintă la şedinţele de consiliere, din cauza refuzului părinţilor, nu vor putea beneficia de ridicarea sancţiunilor.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata