Noi reguli de călătorie pentru minori! Află de când!

0

Comisia Europeană propune țărilor membre reguli noi de călătorie pentru familiile care au copii mai mici de 12 ani și care nu pot fi vaccinați anti-COVID19. Executivul european recomandă ca minorii ai căror părinți sunt complet vaccinați să nu fie nevoiți să stea în carantină, indiferent de țara din care călătoresc. De asemenea, conform propunerii Comisiei, copiii mai mici de 6 ani ar trebui să fie exceptați de la testare.

Copiii nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină

„Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți – de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen – în statele care le acceptă – pentru 48 de ore.”,  a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție.

Reamintim că Uniunea Europeană se pregătește pentru introducerea certificatului verde, care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie, la fel și noile reguli de călătorie pentru copii. Setul de măsuri propus de Comisia Europeană prevede că persoanele vaccinate și cu a doua doză sunt exceptate de la carantină, indiferent de situația epidemiologică din țara unde au călătorit, iar o regulă similară ar trebui să se aplice și persoanelor care au trecut prin boală și care au primit cel puțin prima doză a unui vaccin. Persoanele care au trecut prin boală ar putea să se bucure de un regim liber de călătorie până la 180 de zile după recuperare.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata