Noi reguli pentru acordarea burselor şcolare! Află detalii!

0

Noi reguli pentru acordarea burselor şcolare! Află detalii!

Ministerul Educaţiei aprobă în aceste zile criteriile de acordare a burselor de merit pentru elevii de liceu şi gimnaziu. Vor exista modificări iar proiectul prevede şi burse sociale pentru elevii orfani sau din familii cu venituri mici.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: ACCIDENT GRAV LÂNGĂ SPITALUL DE PEDIATRIE! O MAȘINĂ S-A RĂSTURNAT!

Concret, conform noului proiect, vor primi bursă de merit primii 30% din elevii fiecărei clase de gimnaziu sau liceu, însă, în cazul în care mai mult de 30% dintre elevi au media anuală peste 9.50, această listă poate fi prelungită.

Printre cele mai importante modificări se referă la elevii de clasa a V-a. Din acest an, mai exact din ianuarie 2024, după ce parcurg primele module din clasa a V-a, elevii primesc și ei burse cu o valoare de 450 lei.

O altă noutate o reprezintă faptul că în cazul burselor pentru elevii orfani de unul sau ambii părinţi, pentru cei care vin din familii monoparentale sau cei care suferă de anumite afecţiuni medicale, bursa se va acorda fără să se mai ţină cont de venitul familiei. Se va ţine cont de acest lucru în cazul burselor sociale pentru că vor fi acordate doar elevilor care provin din familii în care venitul pe membru nu depăşeşte 50% din salariul minim net.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata