Noi taxe pentru români! Află de când!

PSD propune impozitarea progresivă pe salarii şi se ia în calcul şi revizuirea impozitelor locale. Taxa pe Valoare Adăugată ar putea creşte de la 9% până la 19% pentru produsele nesănătoase, care conţin mult zahăr sau grăsimi, iar mâncarea din restaurante ar putea să aibă un TVA de 9%, în loc de 5%, aşa cum se întâmplă acum.

De asemenea, PSD propune impozitarea progresivă pe salarii: cine câştigă mai mult să plătească impozite mai mari. De asemenea, şi impozitele locale ar putea fi revizuite, referindu-se la impozitarea mai mare pentru a doua sau a trei maşină, a doua, a treia casă. Iar Consiliul Fiscal propune o altă modalitatea de taxare pentru maşini care să fie stabilită în funcţie de poluare şi vechimea maşinii.

„O majorare a TVA ar duce la creşterea inflaţiei, deoarece cresc preţurile. Şi aşa guvernul încasează sume foarte mari prin faptul că a crescut preţul la energie, gaze şi carburanţi.  Ar trebui o restructurare a cheltuielilor bugetare, pentru că multe instituţii nu-şi au rostul în societate, cum e cazul celor de control care se calcă pe picioare. În ceea ce priveşte introducerea impozitului progresiv, vor fi sancţionaţi cei care au două locuri de muncă, ceea ce nu este corect.”, a explicat recent Gheorghe Ialomiţeanu, fost ministru de Finante.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.