Noile măsuri fiscale decise în coaliție! Taxe mai mari și modificări la contractele part-time!

După un lung șir de discuții și calcule, liderii coaliției au decis măsurile fiscale care vor fi introduse în următoarea perioadă.  Printre cele mai discutate măsuri a fost impozitul progresiv. S-a decis că după digitalizarea ANAF se va introduce gradual impozitul global, practic un pas spre introducerea impozitului progresiv.

De asemenea, modificări semnificative se vor face și la contractele de muncă. Este vorba despre contractele part-time, contribuțiile fiind plătite la nivelul salariului minim dacă angajatul are un singur contract, cu excepția elevilor, studenților de până la 26 de ani, pensionarilor și a persoanelor cu dizabilități. Vor fi aplicate și deduceri fiscale pentru angajații care au un venit mai mic de 4.500 de lei brut.

Totodată, a fost ridicat plafonul în ceea ce privește TVA-ul pentru clădiri. Concret, se va plăti TVA de 5% doar pentru o locuință până la plafonul de 600.000 de lei și până în 80mp2 utili. Acest pachet fiscal urmează să fie adoptat cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] CITEȘTE ȘI: NOILE MĂSURI FISCALE DECISE ÎN COALIȚIE! TAXE MAI MARI ȘI MODIFICĂRI LA CONTRACTELE PART-TIME! […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.