Nou domeniu schiabil în România! Peste 20 de kilometri de pârtii! Află unde!

0

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și-a dat acordul de finanțare, în sistem de plăți multi-anuale, pentru un domeniul schiabil în Munții Rodnei. Primarul comunei speră că semnarea contractului cu Ministerul Turismului va avea loc până la sfârșitul acestui an.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Un nou domeniu schiabil va fi construit în Ardeal. Proiectul, care a fost propus inițial în 2018, a fost reactualizat după ce a fost uitat în sertar în urma schimbărilor guvernamentale. Se preconizează că semnarea contractului cu Ministerul Turismului va avea loc până la sfârșitul acestui an, iar domeniul schiabil ar urma să fie complet amenajat în aproximativ 3 ani, cu o valoare estimată la 50 de milioane de euro.

Românii, la schi în Bistrița!

Potrivit planurilor, domeniul schiabil, va fi amplasat în comuna bistrițeană Rodna și va avea între 18 și 22 de kilometri de pârtii, variind în dificultate și cuprinzând pârtii albastre, roșii și negre. Accesul la pârtii va fi asigurat din Valea Vinului, iar acestea vor fi unite între ele prin intermediul unei pasarele.

Va fi dotat cu telescaune și telegondole, care vor fi utilizate și în timpul verii pentru a ajunge în zonele de promenadă. Pe lângă facilitățile pentru sporturile de iarnă, vor fi construite și spații de cazare, restaurante și locuri de parcare pentru vizitatori

„Va avea între 18 și 22 de km de pârtii de schi cu tot cu bretelele de legătură. Pornește de la o altitudine de 1.000 de metri și ajunge la 1.700 de metri. Cea mai lungă pârtie de schi va avea 4,2 kilometri. Sunt 6 pârtii de schi și 4 bretele de legătură. Vom avea pârtii albastre, una roșie și negre”, a explicat primarul Valentin Grapini.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata