NOUA LEGE A EDUCAȚIEI! CÂND VA FI FĂCUTĂ PUBLICĂ? ANUNȚUL PREMIERULUI CIUCĂ!

0

Premierul Nicolae Ciucă a declarat recent, că pachetul de legi privind Educaţia va fi finalizat cât mai repede, astfel încât să intre în dezbatere în noua sesiune parlamentară, care înepe la 1 februarie. De asemenea, premierul a anunțat că, în perioada următoare,  vor avea activităţi care vor viza pregătirea şi susţinerea proiectelor din strategia pentru „România Educată”.

 „În perioada următoare, vom avea activităţi care vor viza pregătirea şi susţinerea proiectelor din strategia pentru „România Educată”. Am discutat deja să finalizăm şi să agreăm în continuare pachetul de legi ale Educaţiei, urmând ca odată ce va începe noua sesiune parlamentară să avem asigurat pachetul de legi care va intra în dezbatere în Parlament.”, a declarant recent Nicolae Ciucă.

Ce spune Ministrul Educației?

„Vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică şi integrare a feedback-ului, la începutul acestui an, după perioada de vacanţă. Vorbim de începutul anului. Odată ce ele sunt făcute publice, în primă lectură, în Guvern, apoi în avizare interministerială şi după adoptare cât mai devreme la începutul sesiunii parlamentare viitoare, le vom vedea şi în procedură parlamentară.

Am afirmat încă de când am preluat mandatul că una din priorităţile pe care mi-o asum este predictibilitatea în sistem. Aş dori să le transmit părinţilor că nu vor exista schimbări bruşte şi că orice modificare relevantă pentru parcursul educaţional al copilului va fi anunţată din timp, fără a crea dezechilibre în sistem. Vom avea în vedere o perioadă de tranziţie, suficientă în aşa fel încât toţi cei vizaţi de reformele educaţionale să aibă timpul necesar pentru adaptare şi să aibă toate informaţiille necesare. Legile vor viza tocmai bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii şi calităţii în sistem. Deci cred că ele ar trebui aşteptate cu bucurie.”, a declarant recent și ministrul Educației.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata