Noua șosea din România care rivalizează cu Transfăgărășanul – aproape gata! Când va fi inaugurată?

0

O nouă șosea spectaculoasă, care rivalizează cu Transfăgărășanul, va fi deschisă în acest an, au anunțat recent autoritățile. Este vorba despre Transapuseana, șosea care leagă localitățile Aiud și Bucium, un proiect de aproximativ 80 milioane euro, finanțat aproape în întregime din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A AFLAT CINE A BLOCAT LUCRĂRILE LA NOUL STADION DIN PITEȘTI! FIRMA – ABONATĂ LA BANI PUBLICI!

Primul lot Aiud – Ponor a fost finalizat în decembrie 2023 și are o lungime de 43 kilometri. Al doilea tronson al Transapusenei, de la Ponor la Bucium va fi finalizat până în această vară, iar autoritățile dau asigurări că recepția va fi făcută până în luna iunie a acestui an.

“Sunt 78 de km de Drum Județean. Provocarea noastră sunt podurile, 13 poduri trebuie să facem pe lotul 2. Termenul final pe care îl avem în contract e luna august. Fiindcă avem constructor bun, lotul 2 va fi finalizat cu mult înainte de termen. Am reușit să facem și economii. Nu am cheltuit toți banii alocați”, a spus Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Modernizarea DJ 107 I este cea mai mare investiție pe un drum județean din România, iar autorităţile speră că astfel vor apărea noi oportunităţi economice şi turistice în zonă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata