Noutate absolută în învățământ! Se schimbă modul de plată al profesorilor!

0

Noutate absolută în învățământ! Se schimbă modul de plată al profesorilor!

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat, în urmă cu puțin timp că, la nivelul ministerului, au fost demarcate discuții cu privire la introducerea în învățământ a unei salarizări pe bază de performanță. Aceasta a anunțat că este vorba despre regândirea gradației de merit și regândirea treptelor de salarizare însă acest lucru nu este simplu, nu se poate face peste noapte, trebuie gândit și aplicat bine astfel încât salarizarea să fie una echitabilă.

CITEȘTE ȘI: DOLIU IMENS ÎN PSD! PRIMAR CU PATRU MANDATE-MOARTE FULGERĂTOARE!

„Avem un raport al experților OCDE, a făcut parte dintr-un raport tehnic al Comisiei Europene, care semnalează că, într-adevăr, salarizarea ar trebui legată de standarde de performanță în cariera didactică, care să fie legată inclusiv de progresul în carieră. Avem discuții și pe regândirea gradației de merit si pe regândirea treptelor de salarizare. Acum avem un raport tehnic și urmează să adâncim discuția tehnică, mai ales că noi avem într-un proiect european un profil al cadrului didactic; el trebuie detaliat pe tipologii, pentru că una sunt profesorii care se concentrează pe mentorat pentru viitori profesori, alta când merg pe o carieră de management, deci trebuie să detaliem standardele pentru fiecare tipologie.

Expertii OCDE ne spun că este nevoie de foarte multe date, pentru că a măsura performanța în zona didactică nu e deloc simplu și vedem asta din exemplul altor țări care au criterii multifactoriale. Nu este simplu, nu se poate face peste noapte, pentru că ne dorim ca salarizarea să fie una echitabilă.”, a declarat, în urmă cu puțin timp, Ligia Deca.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata