Nu se mai fac angajări la stat! Află pe ce perioadă și care sunt excepțiile?

Nu se mai fac angajări la stat, este decizia luată, în urmă cu puțin timp, de coaliția de guvernare într-o ședință de Guvern. Concret, printr-o ordonanța de urgență se suspendă ocuparea posturilor în sectorul bugetar, începând cu 1 iulie și până la finalul anului, pentru a reduce din cheltuieli și a se încadra în ținta de deficit. Însă, există și excepții.

„În perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 și data de 31 decembrie 2022, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante.”, arată proiectul de ordonanță de urgență.

Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022, se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată.

Unde se mai fac angajări

  • instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,
  •  instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art.2 alin.(1) pct.39 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.
  • prin excepție de la prevederile alin.(1), în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, iniţiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile publice locale prevăzute la alin.(1) lit.b), se poate face pe baza solicitărilor temeinic justificate ale ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.