O categorie de angajați nu vor mai putea lucra, după pensionare! Anunț de ultim moment!

0

O categorie de angajați nu vor mai putea lucra, după pensionare! Anunț de ultim moment!

O categorie de angajați riscă să nu mai poată lucra după vârsta de pensionare dacă proiectul de lege aflat în dezbatere va fi adoptat. Concret, este vorba despre noua lege a învățământului superior, prin care se vrea eliminarea posibilităţii ca profesorii universitari să-și continue activitatea cu mult peste vârsta legală de pensionare.

CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN ARGEȘ! GĂSIT MORT ÎN PROPRIA LOCUINȚĂ!

La modul concret, se propune eliminarea posibilității ca senatul universitar din instituțiile de învățământ superior de stat, particulare și confesionale să poată decide continuarea activității unui cadru didactic sau de cercetare după pensionare, în baza unui contract pe perioadă determinată de un an, cu posibilitatea de prelungire anuală conform cartei universitare, fără limită de vârstă.

Inițiatorii măsurii sunt de părere că „această reglementare este nocivă pentru învățământul superior, deoarece permite cadrelor didactice să rămână titulare pe post, fără limită de vârstă, fără evaluarea anuală a performanţelor acestora, conferindu-le acestora un privilegiu viager.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata